Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

            JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

WTOREK

04-05-2021

Chleb pełnoziarnisty 30gz masłem 3g, kabanos 15g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) herbata z cytryną

180 kcal                                  WARZYWO

Zupa pomidorowa z ryżem 200g (mleko, seler)

Pampuchy z polewą jogurtowo - owocową 160g(pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy355 kcal

Weka 30g z serkiem naturalnym 15g, mix warzyw 20g (pszenica, mleko) herbata miętowa z cytryną

90 kcal

ŚRODA

05-05-2021

Chleb żytni30gz masłem 5g, parówka  1szt, keczup 3g, herbata z cytryną  (pszenica, żyto, mleko)

195kcal                                         OWOC

Rosół z makaronem 200g (pszenica, seler)

Devolay, ziemniaki, marchew z groszkiem 60g,80g,60g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy375 kcal

Sałatka jarzynowa 40g, pieczywo chrupkie z błonnikiem 10g (pszenica, jaja, mleko, seler)

105 kcal

CZWARTEK

06-05-2021

Płatki jaglane z mlekiem 200g,chleb słonecznikowy 20g, ser żółty 15g, rzodkiewka 20g (pszenica, żyto, mleko)

260 kcal                                                         OWOC

Zupa ziemniaczana 200g (mleko, seler)

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna,  buraczki 60g,80g,60g (jęczmień, mleko)

Kompot wieloowocowy380 kcal

Zielony koktajl z bananem i szpinakiem 80g, bułka cynamonowa30g(pszenica, jaja, mleko)

115 kcal

PIĄTEK

07-05-2021

Chleb graham 30gz masłem 3g, paprykarz 15g, ogórek konserwowy 20g,  herbata z cytryną  (pszenica, żyto, mleko, ryba-szprotki)

170 kcalOWOC

Zupa fasolowa z ziemniakami 200g (seler)

Zapiekanka makaronowa z brokułem, kukurydzą i serem 160g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy370 kcal

Domowe ciasto czekoladowe /wyrób własny/ 40g, herbata malinowa (pszenica, jaja, mleko)  

105 kcal

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

 

 

 

            JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

10-05-2021

Chleb żytni30g z masłem 3g, ser żółty 15g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) herbata z cytryną

165 kcal                                          OWOC

Zupa kalafiorowa z muszelką200g (pszenica, mleko, seler)

Makaron z serem i jogurtem truskawkowym 1600g (pszenica,  mleko)

Kompot wieloowocowy330 kcal

Banan,  wafle ryżowe 1szt (-)

95 kcal

WTOREK

11-05-2021

Płatki ryżowe z mlekiem 200g,

chleb wieloziarnisty 20g z masłem 3g, polędwica drobiowa 15g, sałata 3g (pszenica, żyto, mleko)

245kcal                                  WARZYWO

Barszcz czerwony z ziemniakami 200g(mleko, seler)

Pieczeń rzymska w sosie własnym, kasza pęczak, fasolka szparagowa60g + 40ml,80g,60g(pszenica, jęczmień, mleko)

Kompot wieloowocowy        360 kcal

Chleb domowy 30g pasta drobiowo-warzywna 15g, ogórek kiszony  20g, herbata rumianek z gruszką(pszenica, żyto, mleko)

105 kcal

ŚRODA

12-05-2021

Bułka grahamka 30gz masłem 3g, pasta jajeczna 15g szczypiorek 3g, herbata z cytryną  (pszenica, żyto, mleko)

175 kcalOWOC

Krupnik z kaszą jaglaną 200g(mleko, seler)

Kąski z kurczaka a’la KFC, ziemniaki, surówka colesław60g,80g,60g(pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy         350kcal

Jogurt wiśniowy 80g, drożdżówka z serem 1/2szt (pszenica, jaja, mleko)

120 kcal

CZWARTEK

13-05-2021

Płatki kukurydziane z mlekiem 200g,chleb wiejski 20g, masło 3g, krakowska sucha 15g, ogórek 20g(pszenica, żyto, mleko)

215 kcal                                                         OWOC

Zupa ogórkowa z makaronem 200g(pszenica, mleko, seler)

Gołąbki bez zawijania podane z ryżem160g+40ml(mleko)

Kompot wieloowocowy                                         370 kcal

Budyń waniliowy  z musem owocowym 80g , herbatniki (pszenica, mleko)

105 kcal

PIĄTEK

14-05-2021

Chleb razowy 30g z masłem 3g, twarożek z rzodkiewką 30g, herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko)

180 kcalOWOC

Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 60g,80g,60g(pszenica, mleko, ryba - miruna)

Kompot wieloowocowy         340kcal

Domowe ciasto toffe40g /wyrób własny/, kakao(pszenica, jaja, mleko)

  120 kcal

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2021-04-30 10:34:46
Ilość wyświetleń: 997

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej