Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

22-04-2024

                  954 kcal            

chleb pszenno-żytni z sezamem  50g z masłem 7g, ser żółty 20g, pomidor 20g bawarka (pszenica, mleko)

OWOC                                                                                                                                                         

Zupa koperkowa zabielana z ryżem 200g (seler, mleko)

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, surówka z tartego ogórka kiszonego  50g+30ml, 80g, 50g (pszenica)

kompot wieloowocowy 150ml                                            

Bułka cynamonowa 60g, sok jabłkowy 100% tłoczony 150ml

(pszenica, jaja, mleko)    

WTOREK 

23-04-2024

                  1035 kcal             

płatki owsiane z mlekiem 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, ogórek 20g (pszenica, mleko)

WARZYWO                 

Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną z pietruszką  200g

(pszenica, seler)

Pierogi z mięsem i cebulką  180g   (pszenica, jaja)

kompot porzeczkowy  150ml                            

Jogurt waniliowy 130g, pałki kukurydziane 2 sztuki (mleko)

ŚRODA

24-04-2024

                 992 kcal  

chleb serwatkowy 50g, z masłem 7g, serek wiejski 20g, rzodkiewka 20g kakao (pszenica, mleko) OWOC                 

Rosół z makaronem  200g (seler, jaja, pszenica)

Filet w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, warzywa z pary 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

kompot agrestowy  150ml                            

Kisiel owocowy 120g, wafle ryżowe 2 sztuki (-)

CZWARTEK

25-04-2024                    

                   1081 kcal           

płatki kukurydziane  z mlekiem  250g,

chleb rodzinny 30g z masłem 5g, polędwica z indyka 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) 

OWOC       

Żurek z ziemniakami i kiełbaską 200g  (seler, żyto, pszenica)

Drożdżowe racuchy z jabłkiem, serek waniliowy 180g  (pszenica, jaja, mleko)

kompot porzeczkowo-agrestowy  150 ml                                            

Chleb pszenno-żytni 30g, masło 5g, szynka wieprzowa 20g, pomidorek 20g, herbata owocowa

(pszenica, mleko)

PIĄTEK

26-04-2024                             

                   1123 kcal           

chleb krakowski 50g, masło 7g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 25g, sałata 5g, kawa inka (pszenica, jaja, mleko)

OWOC                         

Zupa kalafiorowa z makaronem 200g  (seler, pszenica)

Pieczona ryba mintaj, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z jogurtem 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba)

kompot wieloowocowy 150ml

Weka 30g, serek naturalny 10g, dżem owocowy 100% niskosłodzony 10g, herbata z cytryną

(pszenica, mleko)         

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, mleko, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

 

                      JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

29-04-2024

                  905 kcal             

chleb pszenno-żytni z czarnuszką 50g z masłem 7 g, pasztet drobiowy 20g, ogórek kiszony 20g, kawa inka  (pszenica, mleko)  

OWOC                                                                  

Zupa pomidorowa z zacierką  200g (seler, pszenica, jaja)

Potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami 180g  (-)

kompot wieloowocowy   150ml                                            

Jogurt wiśniowy  120g,  biszkopty 20g (mleko, pszenica, jaja)

WTOREK 

30-04-2024

                  1159 kcal             

Kasza manna z malinami  250g,

chleb graham 30g z masłem 5g, twarożek ze szczypiorkiem  20g, papryka 10g             (pszenica, mleko)

WARZYWO               

Zupa z brokułami i kaszą  200g (seler, pszenica)

Pulpeciki w sosie chrzanowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

kompot porzeczkowo-agrestowy  150ml   

Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką 60g, herbata ziołowa

(mleko, pszenica, jaja)

 

CZWARTEK

02-05-2024

                 1039 kcal  

chleb pszenny z makiem 50g z masłem 7g, szynka wiejska 20g, pomidor 20g, bawarka  (pszenica, mleko)

OWOC                    

                                                  

Zupa wiosenna z ryżem 200g (seler)

Makaron literki z białym serkiem i jogurtem waniliowym 180g (pszenica, mleko)

kompot porzeczkowy  150ml                            

Mix owoców sezonowych 150g (-) 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

 

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2024-04-19 12:14:00
Ilość wyświetleń: 6973

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej