Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

18-09-2023

                  1068 kcal            

Chleb krakowski z makiem  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, bawarka   

(pszenica, żyto, mleko)           OWOC       

Zupa  wielowarzywna na rosole z makaronem  200g  (seler, pszenica, mleko)

Potrawka z kurczaka z groszkiem i marchewką  podana z ryżem   180g (pszenica)

Kompot wieloowocowy   200 ml                                            

Banan 1 szt, chrupki kukurydziane 10g (-)             

WTOREK 

19-09-2023

                  1048 kcal             

Płatki kukurydziane z mlekiem  250g,

chleb krajan 30g z masłem 5g, szynka z pasieki  20g, ogórek świeży 20g   (pszenica, mleko)       WARZYWO      

Żurek z ziemniakami i kiełbasą  200g (seler, pszenica)

Makaron z szynką, brokułami i kukurydzą w sosie śmietanowym    220g   (pszenica, mleko, jaja)

Kompot porzeczkowy  200 ml                            

Weka 30g, serek ziarnisty 30g, sałata 5g, herbata malinowa  (pszenica, mleko)      

ŚRODA

20-09-2023

                 1051 kcal  

Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g,

Parówka 1 szt , ketchup 10g, papryka 10g , kakao (pszenica, mleko)                OWOC

Zupa pomidorowa zabielana z ryżem  200g (seler, pszenica, mleko)

Indyk w sosie koperkowym , ziemniaki, surówka z marchewki  50g, 80g, 50g  (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml                            

Koktajl truskawkowy 120g, biszkopty 20g

(pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

21-09-2023

                              

                   1064 kcal           

Płatki owsiane z mlekiem i bananem  250g,

chleb kukurydziany  30g z masłem 5g, serek wiśniowy   20g/wyrób własny/

(pszenica, mleko)                  OWOC      

Zupa jarzynowa z kaszą 200g  (seler, pszenica)

Gołąbki bez zawijania z sosem  pomidorowym 180g   

(pszenica, jaja)

Kompot agrestowo-porzeczkowy   200 ml                                            

Rogalik z marmoladą  60g, kakao (pszenica, mleko, jaja)

PIĄTEK

22-09-2023

                             

                   1062 kcal           

Chleb pszenny 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g  

Kawa inka

(pszenica, mleko, ryba)                   OWOC

Zupa kalafiorowa z zacierką   200g 

(seler, jaja, mleko)

Kluski leniwe owsiane z masełkiem i cukrem  180g

(pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 200ml

Budyń waniliowy 120g, jabłko (mleko)          

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, mleko, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

                     JADŁOSPIS

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

25-09-2023

                  1053 kcal             

Chleb rodzinny 50g z masłem 5g,ser żółty  20g, pomidor 20g, kakao (pszenica, mleko)         OWOC      

Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną   200g

(seler, pszenica)

Ragout z mięsem, cukinią i marchewką z knedlem drożdżowym    180g  (pszenica, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy   200 ml                                            

Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym 120g, chrupki kukurydziane  (mleko)               

WTOREK 

26-09-2023

                  1052 kcal             

Płatki owsiane z mlekiem  i malinami 250g,

chleb krakowski 30g z masłem 5g, szynka drobiowa  20g, papryka 20g (pszenica, mleko)                        WARZYWO      

Zupa pomidorowa z zacierką    200g (seler, pszenica)

Filet w sosie , ziemniaki z koperkiem, mizeria ze śmietaną 50g, 80g, 50g  (pszenica, jaja, mleko)

Kompot porzeczkowy  200 ml                            

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 60g, herbata owocowa (mleko, jaja, pszenica)               

ŚRODA

27-09-2023

                 1036 kcal  

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g,

Twarożek  10g, dżem 10g, bawarka (pszenica, mleko)             

                                                     OWOC

Zupa krem z białych warzyw z grzankami 200g

(seler, pszenica)

Makaron  ryżowy z serem i pieczonym jabłkiem 180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot agrestowy  200 ml                            

Kisiel truskawkowy 120g, owoc (-)                

CZWARTEK

28-09-2023

                             

                   1049 kcal           

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g,

chleb graham 30g z masłem 5g,

schab  20g, ogórek świeży  20g            (pszenica, mleko)                   OWOC     

Rosół z makaronem  200g (seler, pszenica, jaja)

Klopsiki w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna , surówka z buraczków  50g+30ml, 80g, 50g  (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy   200 ml                                            

Weka 30g,  serek bananowy 60g /wyrób własny/ (pszenica, mleko)                                 

PIĄTEK

29-09-2023

                             

                   1063 kcal            

Chleb pszenno-żytni z makiem   50g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 25g, rukola 5g, kawa inka

(pszenica, jaja, mleko)            OWOC

 

Zupa brokułowa zabielana z makaronem    200g (seler, pszenica)

Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, mini marchewka    50g, 80g, 50g (pszenica, mleko, jaja, ryba )

Kompot wieloowocowy 200ml

Bułka cynamonowa z rodzynkami 60g, herbata malinowa  (mleko, jaja)                                                                

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

 

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2023-09-18 11:17:24
Ilość wyświetleń: 5010

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej