Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis

       

                JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

01-07-2024

                  965 kcal            

Chleb pszenno-żytni z sezamem 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g,pomidor 20g, bawarka  (pszenica, żyto, mleko, jaja)               OWOC      

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną   200g (seler, pszenica)

Fileciki drobiowe duszone  w sosie koperkowym , ryż, mini marchewka   50g+30ml, 80g, 50g  (pszenica)

Kompot wieloowocowy   200 ml 

Jogurt waniliowy /wyrób własny/ 120g, płatki ryżowe 20g (pszenica, mleko)           

WTOREK 

02-07-2024

                  1104 kcal             

Kasza manna na  mleku  250g,

Chleb słonecznikowy  30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, ogórek 20g   (pszenica, mleko)             WARZYWO      

Zupa wiosenna z zacierką  200g (seler, pszenica, jaja)

Pulpety w sosie koperkowym , ziemniaki z koperkiem, mizeria ze śmietaną

50g, 80g, 50g   (pszenica, jaja, mleko)

Kompot porzeczkowy  200 ml                            

Weka 30g, pasta drobiowo-warzywna 20g, papryka 20g, herbata owocowa  (mleko, pszenica)

 

ŚRODA

03-07-2024

                 1031 kcal  

Chleb serwatkowy 50g z masłem 7g, parówka z szynki 1szt, ketchup 5g, rzodkiewka 20g,  kawa inka   (pszenica, mleko)       OWOC

Barszcz czerwony z ziemniakami  200g (seler)

Kaszotto z indykiem, fasolką szparagową i cukinią   180g  (pszenica)

Kompot wieloowocowy  200 ml       

Tortilla z serem, szynką i warzywami 120 g, herbata z cytryną

(pszenica, mleko)                                                                

CZWARTEK

04-07-2024

                             

                   1186 kcal           

Płatki kukurydziane z mlekiem  250g,

chleb graham 30g,

serek śmietankowy  20g z masłem 5g, dżem owocowy 100% 20g

(pszenica, mleko)                  OWOC      

Zupa z soczewicy czerwonej z pomidorami  200g  (seler)

Kluski leniwe z masełkiem i cukrem  180g  (pszenica, jaja, mleko)

Kompot agrestowy  200 ml                                            

Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką 60g, herbata owocowa  

(pszenica, jaja)  

PIĄTEK

05-07-2024

                             

                   1045 kcal           

Chleb krakowski  z makiem 50g, masło 5g, pasta jajeczna 20g, sałata 20g, kakao (pszenica, mleko, jaja)    OWOC

Zupa brokułowa z makaronem  200g  (seler, pszenica)

Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty  50g, 80g, 50g  (ryba, pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Budyń śmietankowy  120g, jabłko   (mleko)    

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, mleko, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

         

                 JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

08-07-2024

                  981 kcal             

Chleb graham 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g,bawarka   (pszenica, mleko)                  OWOC      

Barszcz biały z ziemniakami 200g

(żyto, seler, pszenica)

Ryż z musem jogurtowo-truskawkowym   180g  (mleko)

Kompot wieloowocowy   200 ml                                            

 

Bułka ziarnista 50g, masło 5g, kiełbasa krakowska 20g, papryka 10g, herbata z cytryną

(mleko, pszenica)

WTOREK 

09-07-2024

                  951 kcal             

Płatki kukurydziane z mlekiem  250g,

Chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g  (pszenica, mleko)                                                

                                             WARZYWO     

Zupa ogórkowa zabielana z makaronem 200g

(seler, pszenica, mleko)

Pulpety wieprzowe w sosie chrzanowym, ziemniaki z koperkiem, kalafior z pary   50g+30ml, 80g, 50g

(pszenica, jaja)

Kompot porzeczkowy  200 ml                            

Deser a’la snickers z płatków owsianych 150g  (mleko, pszenica)

ŚRODA

10-07-2024

                 1033 kcal  

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g,

Serek homogenizowany o smaku wiśniowym 30g /wyrób własny/, kakao (pszenica, mleko)                                                  

                                                    OWOC

Zupa pomidorowa z ryżem 200g (seler)

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i kukurydzą zapiekana z serem  180g  (pszenica, mleko)

Kompot agrestowy  200 ml                            

Galaretka pomarańczowa 120g, owoc  (-)

CZWARTEK

11-07-2024

                 1244 kcal  

Płatki owsiane z mlekiem i malinami 250g

Chleb kukurydziany  30g z masłem 5g,

Szynka wieprzowa  20g, rzodkiewka   5g,  (pszenica, mleko)                                                  

                                                    OWOC

Zupa grysikowa  200g (pszenica, seler)

Bitki wieprzowe w sosie własnym, kasza pęczak, buraczki 50ml+30ml, 80g, 50g   (pszenica)

Kompot agrestowy  200 ml                            

Jogurt brzoskwiniowy 120g

Chrupki kukurydziane 10g   (mleko)

PIĄTEK

12-07-2024

                             

                   1045 kcal           

Chleb krakowski 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, sałata 20g, kawa inka

(pszenica, mleko, ryba)       OWOC

Krem z białych warzyw z grzankami   200g (seler, pszenica)

Kotlet warzywny, ziemniaki z koperkiem, marchewka z jogurtem   50g, 80g, 50g  (mleko, pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Ciasto domowe /wyrób własny/60g, lemoniada cytrynowa z miętą

(pszenica, mleko, jaja)                    

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

 

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2024-06-28 12:27:50
Ilość wyświetleń: 7998

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej