JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 18-09-2023 1068 kcal |
Chleb krakowski z makiem 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko) OWOC |
Zupa wielowarzywna na rosole z makaronem 200g (seler, pszenica, mleko) Potrawka z kurczaka z groszkiem i marchewką podana z ryżem 180g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Banan 1 szt, chrupki kukurydziane 10g (-) |
WTOREK 19-09-2023 1048 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb krajan 30g z masłem 5g, szynka z pasieki 20g, ogórek świeży 20g (pszenica, mleko) WARZYWO |
Żurek z ziemniakami i kiełbasą 200g (seler, pszenica) Makaron z szynką, brokułami i kukurydzą w sosie śmietanowym 220g (pszenica, mleko, jaja) Kompot porzeczkowy 200 ml |
Weka 30g, serek ziarnisty 30g, sałata 5g, herbata malinowa (pszenica, mleko) |
ŚRODA 20-09-2023 1051 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, Parówka 1 szt , ketchup 10g, papryka 10g , kakao (pszenica, mleko) OWOC |
Zupa pomidorowa zabielana z ryżem 200g (seler, pszenica, mleko) Indyk w sosie koperkowym , ziemniaki, surówka z marchewki 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Koktajl truskawkowy 120g, biszkopty 20g (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 21-09-2023
1064 kcal |
Płatki owsiane z mlekiem i bananem 250g, chleb kukurydziany 30g z masłem 5g, serek wiśniowy 20g/wyrób własny/ (pszenica, mleko) OWOC |
Zupa jarzynowa z kaszą 200g (seler, pszenica) Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym 180g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy 200 ml |
Rogalik z marmoladą 60g, kakao (pszenica, mleko, jaja) |
PIĄTEK 22-09-2023
1062 kcal |
Chleb pszenny 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g Kawa inka (pszenica, mleko, ryba) OWOC |
Zupa kalafiorowa z zacierką 200g (seler, jaja, mleko) Kluski leniwe owsiane z masełkiem i cukrem 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200ml |
Budyń waniliowy 120g, jabłko (mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, mleko, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 25-09-2023 1053 kcal |
Chleb rodzinny 50g z masłem 5g,ser żółty 20g, pomidor 20g, kakao (pszenica, mleko) OWOC |
Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną 200g (seler, pszenica) Ragout z mięsem, cukinią i marchewką z knedlem drożdżowym 180g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym 120g, chrupki kukurydziane (mleko) |
WTOREK 26-09-2023 1052 kcal |
Płatki owsiane z mlekiem i malinami 250g, chleb krakowski 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO |
Zupa pomidorowa z zacierką 200g (seler, pszenica) Filet w sosie , ziemniaki z koperkiem, mizeria ze śmietaną 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot porzeczkowy 200 ml |
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 60g, herbata owocowa (mleko, jaja, pszenica) |
ŚRODA 27-09-2023 1036 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, Twarożek 10g, dżem 10g, bawarka (pszenica, mleko) OWOC |
Zupa krem z białych warzyw z grzankami 200g (seler, pszenica) Makaron ryżowy z serem i pieczonym jabłkiem 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot agrestowy 200 ml |
Kisiel truskawkowy 120g, owoc (-) |
CZWARTEK 28-09-2023
1049 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, schab 20g, ogórek świeży 20g (pszenica, mleko) OWOC |
Rosół z makaronem 200g (seler, pszenica, jaja) Klopsiki w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna , surówka z buraczków 50g+30ml, 80g, 50g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Weka 30g, serek bananowy 60g /wyrób własny/ (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 29-09-2023
1063 kcal |
Chleb pszenno-żytni z makiem 50g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 25g, rukola 5g, kawa inka (pszenica, jaja, mleko) OWOC
|
Zupa brokułowa zabielana z makaronem 200g (seler, pszenica) Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, mini marchewka 50g, 80g, 50g (pszenica, mleko, jaja, ryba ) Kompot wieloowocowy 200ml |
Bułka cynamonowa z rodzynkami 60g, herbata malinowa (mleko, jaja) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"
32-010 Luborzyca
Wysiołek Luborzycki 160b