Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis

 JADŁOSPIS 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK


PONIEDZIAŁEK  

08-04-2024

                  910 kcal             

chleb pszenno-żytni z sezamem  50g z masłem 7g, ser żółty 20g, pomidor 20g kakao (pszenica, mleko)          OWOC                                                                                                                    

krupnik 200g (seler)

bułki na parze nadziewane czekoladą z sosem jogurtowym 180g (pszenica, jaja, mleko)

kompot wieloowocowy   150 ml                                             

ryż na mleku z truskawkami 150g 

(mleko)     

WTOREK  

09-04-2024

                  1055 kcal              

owsianka z jabłkami 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, krakowska podsuszana 20g, papryka 20g   (pszenica, mleko)             WARZYWO       

pomarańczowa zupa krem z groszkiem ptysiowym 200g 

(pszenica, jaja)

spaghetti a’la carbonara  180g (pszenica, mleko)

kompot porzeczkowy  150 ml                             

koktajl bananowy 120g, 

pałka kukurydziana 2 sztuki  

(mleko) 

ŚRODA

10-04-2024

                 987 kcal   

chleb kukurydziany 30g z masłem 5g, parówka z szynki 1 sztuka, ketchup 5g, rzodkiewka  20   g, bawarka (pszenica, mleko)                               OWOC

rosół z makaronem 200g (seler, mleko, jaja)

klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, gotowany kalafior 50g, 80g, 50g 

(pszenica, jaja)

kompot wieloowocowy  150 ml                             

croissant maślany 1 szt, serek owocowy 30g (pszenica, mleko)

CZWARTEK

11-04-2024

                              

                   1127 kcal            

kasza manna na mleku 250g, 

chleb rodzinny 30g z masłem 7g, serek homogenizowany ze szczypiorkiem 30g, sałata 10g (pszenica, mleko)    

OWOC      

zupa ogórkowa z ryżem 250g  (seler, mleko)

gulasz drobiowy, ziemniaki z koperkiem, mini marchewka  50g+ 30ml, 80g, 50g  (-)

kompot agrestowy  150 ml                                             

ciasto toffi 60g

/wyrób własny/ 

herbata owocowa 

(pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

12-04-2024

                              

                   1193 kcal            

chleb krakowski 50g, masło 7g, pasta jajeczna z kukurydzą 25g, ogórek 20g, kawa inka 

(pszenica, jaja, mleko)                           OWOC

zupa jarzynowa zabielana z zacierką  250g  

(seler, pszenica, jaja)

paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka 50g, 80g, 50g 

(pszenica, jaja, mleko, ryba)

kompot wieloowocowy 150ml

bułka maślana 60g, 

jabłko 1 szt (pszenica, jaja)          

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, mleko, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

                JADŁOSPIS 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK


PONIEDZIAŁEK  

15-04-2024

                  905 kcal              

chleb pszenno-żytni z czarnuszką 50g z masłem7 g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, kawa inka  (pszenica, mleko)                     OWOC                                        

kalafiorowa z makaronem  200g (seler, pszenica)

potrawka z kurczaka z warzywami, ryż 180g  (-) 

kompot wieloowocowy   150 ml                                             

bułeczka wieloziarnista 50g, twarożek 20g, powidła śliwkowe 10g

(mleko, pszenica)

WTOREK  

16-04-2024

                  1159 kcal              

jaglanka z rodzynkami 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, szynka drobiowa  20g, papryka 20g (pszenica, mleko)              WARZYWO     

krem z białych warzyw z grzankami 200g (seler, pszenica)

kotleciki drobiowe z sosem pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka   50g, 80g, 50g  (pszenica, jaja)

kompot porzeczkowy  150 ml    

ciasto jogurtowe z brzoskwiniami /wyrób własny/60g, herbata owocowa 

(pszenica, mleko, jaja)  

ŚRODA

17-04-2024

                 1039 kcal   

chleb serwatkowy  50g z masłem 5g, serek danio truskawkowy /wyrób własny/ 30g, kakao (pszenica, mleko)                          

                                            OWOC

zupa z brokułami i kaszą   200g (seler, pszenica)

makaron z sosem mięsno-warzywnym  180g (pszenica) 

kompot agrestowy  150 ml                             

banan 1szt, herbatniki pełnoziarniste 20g

(pszenica, mleko)  

CZWARTEK

18-04-2024

                              

                   1032 kcal            

płatki kukurydziane z mlekiem  250g, 

chleb słonecznikowy  30g z masłem 7g, szynka wieprzowa  20g, rzodkiewka 20g (pszenica, mleko)                                                                             OWOC      

zupa pomidorowa zabielana z ryżem 200g (seler, mleko)

sznycelek, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków  50g, 80g, 50g (pszenica, jaja)

kompot wieloowocowy   150 ml   

galaretka owocowa 120g, ciastka owsiane 20g  (pszenica)  

PIĄTEK

19-04-2024

                              

                   1019 kcal            

chleb słonecznikowy  z masłem 5g, pasta rybna  20g,   sałata 10g, bawarka (pszenica, mleko, ryba)                                                                                                           OWOC                                                            

zupa grysikowa na rosole 200g  (seler, pszenica)

drobny makaron z białym serem i polewą waniliowym  180g (pszenica, mleko) 

kompot wieloowocowy 150ml

jogurt malinowy /wyrób własny/ 120g , herbatniki pełnoziarniste (mleko)  

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2024-04-09 08:20:51
Ilość wyświetleń: 6949

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej