Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

  

    JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

22-05-2023

                  1051 kcal             

 

Chleb pszenno-żytni z makiem  50g z masłem 5g, ser żółty  20g, pomidor 20g, kawa inka  (pszenica, mleko)      OWOC      

Zupa pomidorowa zabielana z ryżem   200g (seler, mleko)

Kaszotto z indykiem , cukinią i fasolką 180g

(pszenica)

Kompot wieloowocowy   200 ml                                            

Weka , mix warzyw 20g, serek śmietankowy 20g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko )                                                                

WTOREK 

23-05-2023

                  1055 kcal             

Płatki kukurydziane z mlekiem  250g,

Chleb pszenno- żytni z sezamem 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g

(pszenica, mleko)             WARZYWO      

Zupa wiosenna z makaronem  200g (seler, pszenica)

Filet w sosie własnym, ryż, surówka z selera ze śmietaną   50g, 80g, 50g   (pszenica, mleko)

Kompot porzeczkowo-agrestowy  200 ml                            

Kolorowa galaretka z owocami i kleksem jogurtowym 150g

(pszenica, jaja, mleko)                                                                

 

ŚRODA

24-05-2023

                 1046 kcal  

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g,

Parówka 1 szt, ketchup 10g, papryka 10g, bawarka    (pszenica, mleko)                OWOC

Barszcz czerwony z ziemniakami   200g (seler, pszenica)

Naleśniki z serem i marmoladą  180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml                            

Wafle ryżowe 2 szt , kisiel owocowy 120g (-)                                                                               

CZWARTEK

25-05-2023

                             

                   1049 kcal           

Płatki miodowe   z mlekiem  250g,

Chleb pszenno-żytni  30g z masłem 5g, twaróg 10g, dżem 100% 10g

(pszenica, mleko)                   WARZYWO     

Zupa grysikowa  200g  (seler, pszenica)

Schab w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, kapusta na ciepło    50g, 80g, 50g  (pszenica, jaja)

Kompot porzeczkowo-agrestowy   200 ml                                            

Jogurt wiśniowy 120g, biszkopty 20g

(mleko, pszenica, jaja)             

PIĄTEK

26-05-2023

                             

                   1040 kcal           

Chleb rodzinny  50g z pasta jajeczna ze szczypiorkiem  20g, rukola 5g , kakao (pszenica, mleko, jaja)                              OWOC

Zupa z fasolką szparagową  zabielana z zacierką 200g  (seler, pszenica, mleko)

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 50g,80g,50g (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Ciasto marchewkowe 60g, kawa inka

(pszenica, jaja, mleko)                                                                

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

                JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

29-05-2023

                  1042 kcal             

 

Chleb rodzinny  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, kawa inka  (pszenica, mleko)      OWOC      

Zupa grysikowa   200g (seler, pszenica)

Potrawka z kurczaka z warzywami podane z zielonymi kopytkami  100g,80 g  (pszenica, jaja)

Kompot agrestowy  200

 

Serek wiśniowy  20g /wyrób własny/, pieczywo chrupkie 2 sztuki, herbata malinowa  (mleko, pszenica)               

WTOREK 

30-05-2023

                  1048 kcal             

Płatki owsiane z bananem  z mlekiem  250g,

Chleb krakowski 30g z masłem 5g, szynka krakowska  20g, sałata 10g

(pszenica, mleko)             WARZYWO      

Zupa pomidorowa  zabielana z makaronem   200g (seler, pszenica, mleko)

Kąski ala kfc, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław  50g, 80g, 50g   (pszenica, mleko, jaja)

Kompot porzeczkowy  200 ml                            

Mix owoców sezonowych 150g (-)

ŚRODA

31-05-2023

                 1055 kcal  

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g,

Twaróg 10g, powidło śliwkowe 10g, bawarka    (pszenica, mleko)                OWOC

Zupa kalafiorowo -brokułowa  z zacierką  200g

(seler, pszenica, jaja)

Pełnoziarniste spaghetti bolonese 180g

(pszenica)

Kompot wieloowocowy   200 ml                   

Jogurt bananowo-szpinakowy 120g, chałka drożdżowa 40g  

(pszenica, jaja, mleko)                                                                

CZWARTEK

01-06-2023

                             

                   1041 kcal           

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g,

Chleb kukurydziany  30g z masłem 5g, schab wieprzowy 20g, papryka 20g          (pszenica, mleko)                   WARZYWO     

Zupa ogórkowa z makaronem   200g

(seler, pszenica, mleko)

Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty   50g+30ml, 80g, 50g   

(pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy   200 ml                                            

Panna cotta z musem malinowym 120g, ½ jabłka

(mleko)                    

PIĄTEK

02-06-2023

                             

                   1042 kcal           

Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, pasta rybna z tuńczyka 20g, ogórek świeży 20g,  kakao (pszenica, ryba,mleko)                              OWOC

Barszcz biały z ziemniakami 200g (seler, pszenica, żyto)

Pierogi z serem  i cukrem  180g  

(pszenica, jaja, mleko )

Kompot wieloowocowy 200ml

Weka 30g,  pasta z suszonych pomidorów,  rukola 5g , herbata z cytryną  (pszenica, mleko)                                                                

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

 

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2023-05-22 08:21:18
Ilość wyświetleń: 4060

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej