Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

    

    JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK

30-01-2023

              1044 kcal

Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, pomidor 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko) OWOC

Zupa ogórkowa z ryżem 250g (seler)

Racuszki drożdżowe z jabłkami, serek waniliowy 220g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot porzeczkowy  200 ml                                            

Drożdżówka z owocami 50g, kawa zbożowa  

(pszenica, mleko, jajko)                     

WTOREK 

31-01-2023

                  1053 kcal             

Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb rodzinny z ziarnami 30g z masłem 5g, szynka tradycyjna 20g, papryka  20g (pszenica, mleko)

WARZYWO

Rosół z makaronem   250g (seler, pszenica, jaja)

Filet drobiowy w sosie curry, ryż, surówka z marchewki z jogurtem 80g, 100g, 80g   (mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml                                            

Wafle ryżowe 2 szt, dżem brzoskwiniowy 10g, owoce suszone 10 g     (-)      

ŚRODA

01-02-2023

                 1065 kcal  

Chleb powszedni  50g z masłem 5g, ser żółty   20g, sałata 5g,

herbata z cytryną  (pszenica, mleko)

OWOC

Barszcz biały z ziemniakami 250g (seler, pszenica)

Makaron z serem i jogurtem wiśniowym    220g  (pszenica)

Kompot agrestowy  200 ml                             

Chleb serwatkowy 30g, pasta z suszonych pomidorów, papryka 20g,

(mleko, pszenica)                           

CZWARTEK

02-02-2023

                             

                   1052 kcal           

Płatki owsiane z mlekiem i bananem  250g, chleb pszenno-żytni  30g z masłem 5g, serek truskawkowy 20g

(pszenica, żyto, mleko) OWOC

Zupa jarzynowa zabielana z makaronem 250g

(seler, pszenica, mleko)

Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, mix warzyw na parze 80g, 100g, 80g (pszenica)

Kompot wieloowocowy  200 ml                                            

Galaretka owocowa 120g,

mandarynka 1 szt   (-)

PIĄTEK

03-03-2023

                             

                   1047 kcal           

Chleb pszenno-żytni z makiem  50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko, ryba) OWOC

Zupa grysikowa 250g  (pszenica, seler)

Kotlet jajeczny, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą 80g, 100g, 80g (pszenica,  jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Jogurt truskawkowy   120g, chrupki kukurydziane 10g  (mleko)                                                                

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

 

 

                JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK

06-02-2023

              1040 kcal

Chleb pszenno-żytni z czarnuszką  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, herbata  z cytryną

(pszenica, żyto, mleko)

                                                OWOC

Krupnik z kaszą bulgur 250g (seler, pszenica)

Pampuchy drożdżowe z polewą truskawkowo- jogurtową220g 

(pszenica, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml                                            

Pieczywo mieszane 40g, pasta brokułowa 20g,

rzodkiewka 20g   (pszenica, mleko)                                                                           

WTOREK 

07-02-2023

                  1049 kcal             

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, chleb słonecznikowy  30g z masłem 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g (pszenica, mleko, jaja)

OWOC

Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem 250g (seler, mleko)

Kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, mini marchewka z pary 80g, 100g, 80g   (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml                                            

Banan 1 szt, 

ciasteczka owsiane 20g

(pszenica, jaja)                                                                

ŚRODA

08-02-2023

                 1061 kcal  

Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, parówka 20g, ketchup 10g, ogórek świeży 10g, herbata z mlekiem (pszenica, mleko)

WARZYWO

Zupa krem z białych warzyw z grzankami 250g

(seler, pszenica)

Pierogi z mięsem i cebulką 220g (pszenica, jaja)

Kompot agrestowo-porzeczkowy  200 ml                            

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 50g,

herbata owocowa  (pszenica, jaja, mleko)  

CZWARTEK

09-02-2023

                             

                   1042 kcal           

Kasza manna z jabłkiem  250g, chleb powszedni 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, sałata 20 g

 (pszenica, mleko) OWOC

Zupa pomidorowa z ryżem  250g (seler)

Pulpety w sosie koperkowym,  ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml                                            

Koktajl bananowy z siemieniem lnianym 120g, biszkopty 20g     

(mleko, jaja, pszenica)                             

PIĄTEK

10-02-2023

                             

                   1046 kcal           

Chleb graham  50g z masłem 5g, serek naturalny 20g, rzodkiewka  20g,   herbata z sokiem malinowym  (pszenica, mleko)      OWOC

Zupa z fasolką szparagową  i zacierką 250g (seler, pszenica, jaja)

Ryba po grecku z warzywami, ryż 140g, 100g

(pszenica, jaja, ryba)

Kompot wieloowocowy  200 ml                                            

Budyń śmietankowy 120g, jabłko ½ szt

(mleko)             

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2023-01-27 12:35:03
Ilość wyświetleń: 2769

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej