Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis

       

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

29-07-2024

                  1060 kcal            

Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, serek wiejski ze szczypiorkiem 30g, pomidor 10g, kakao (pszenica, żyto, mleko)                              OWOC

Żurek  z ziemniakami 200g (seler, pszenica, żyto)

Ryż z jogurtem owocowym   180g  (mleko)

Kompot wieloowocowy   200 ml 

powidło śliwkowe 20g, bułka pszenna 50g, masło 5g, herbata owocowa (orzechy)

WTOREK 

30-07-2024

                  1075 kcal             

Kasza manna na mleku   250g, chleb graham 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g   (pszenica, mleko)                              WARZYWO

Zupa ogórkowa z ryżem  200g (seler)

Filet drobiowy w sosie , ziemniaki z koperkiem, marchewka z jabłkiem 50g, 80g, 50g   (pszenica, jaja, mleko)

Kompot porzeczkowy  200 ml

weka 30g, sałatka z ogórków, pomidorów ze szczypiorkiem 120g, herbata miętowa (pszenica)

ŚRODA

31-07-2024

                 1024 kcal  

Chleb serwatkowy 50g z masłem 7g, parówka z szynki 1szt, ketchup 5g, rzodkiewka 20g,  bawarka (pszenica, mleko)                               OWOC

Zupa ziemniaczana z majerankiem  200g (seler)

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 160g+20ml  (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Mini pizza z serem, salami i pomidorami 60g, herbata owocowa (pszenica, mleko)                                                                 

CZWARTEK

01-08-2024

                             

                   1062 kcal           

Płatki kukurydziane z mlekiem  250g,

chleb słonecznikowy 30g, szynka wieprzowa  20g z masłem 5g, ogórek świeży 20g (pszenica, mleko)     OWOC

Zupa jarzynowa z zacierką  200g  (seler, jaja, pszenica)

Kurczak gyros, kasza bulgur, brokuł z pary 50g, 80g,50g   (pszenica)

Kompot agrestowy  200 ml

Jogurt z owoców leśnych 120g, buchta drożdżowa 30g

(pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

02-08-2024

                             

                   1015 kcal           

Chleb rodzinny 50g, masło 5g, pasta jajeczna 20g, sałata 5g, kawa inka (pszenica, mleko, jaja)           OWOC

Zupa pomidorowa zabielana makaronem   200g  (seler, pszenica, mleko)

Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, mix warzyw na parze   50g, 80g, 50g  (ryba, pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Muffinki wytrawne z warzywami 60g,herbata z cytryną (pszenica, jaja, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, mleko, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

         

                 JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

05-08-2024

                  972 kcal             

Chleb pszenno-żytni z czarnuszką 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g,kawa inka  (pszenica, żyto,  mleko)                              OWOC

Zupa wiosenna z muszelką 200g (seler, pszenica)

Ragout z mięsem wieprzowym podany z knedlem czeskim 140g, 40g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Jogurt waniliowy 120g, owoce 30g

(mleko)

WTOREK 

06-08-2024

                  1090 kcal             

Płatki kukurydziane z mlekiem  250g,

chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, ogórek 20g  (pszenica, mleko)             WARZYWO

Rosół  z makaronem 200g (seler, jaja, pszenica)

Devolay drobiowy z ziemniakami z koperkiem, surówka Amore Mio 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot porzeczkowy  200 ml 

Twarożek śmietankowy 20g,  chleb słonecznikowy 30g, mix warzyw 20g (mleko, pszenica)

ŚRODA

07-08-2024

                 1063 kcal  

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g,

serek homogenizowany o smaku truskawkowym /wyrób własny/ 30g,  kakao (pszenica, mleko)                                                                              OWOC

Zupa szczawiowa z ryżem 200g (seler)

Naleśniki z serem i marmoladą  180g  (mleko, pszenica, jaja)

Kompot agrestowy  200 ml                                

Croissant maślany 1 szt, jabłko 1 szt 

(mleko, pszenica, jaja)

CZWARTEK

08-08-2024

                 1063 kcal  

Płatki owsiane z malinami na mleku  250g

chleb wieloziarnisty 30g z masłem 5g,

szynka drobiowa  20g, rzodkiewka   20g,  (pszenica, mleko)                  OWOC

Zupa kalafiorowa z kaszą manną  200g (pszenica, seler)

Szynka wieprzowa w sosie musztardowym, kluski śląskie, buraczki 50ml+30ml, 80g, 50g   (pszenica, jaja)

Kompot agrestowy  200 ml

Serniczek na zimno z brzoskwiniami i rodzynkami 150g (mleko)

PIĄTEK

09-08-2024

                             

                   992 kcal           

Chleb graham 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, sałata 5g, bawarka

(pszenica, mleko, ryba)             OWOC

Zupa solferino z ziemniakami   200g (seler)

Kluski owsiane leniwe z masełkiem i bułką tartą 180g (mleko, pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Mix owoców sezonowych 150g

(-)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

 

 

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2024-07-25 08:41:21
Ilość wyświetleń: 8070

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej