JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 08-04-2024 910 kcal |
chleb pszenno-żytni z sezamem 50g z masłem 7g, ser żółty 20g, pomidor 20g kakao (pszenica, mleko) OWOC |
krupnik 200g (seler) bułki na parze nadziewane czekoladą z sosem jogurtowym 180g (pszenica, jaja, mleko) kompot wieloowocowy 150 ml |
ryż na mleku z truskawkami 150g (mleko) |
WTOREK 09-04-2024 1055 kcal |
owsianka z jabłkami 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, krakowska podsuszana 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO |
pomarańczowa zupa krem z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja) spaghetti a’la carbonara 180g (pszenica, mleko) kompot porzeczkowy 150 ml |
koktajl bananowy 120g, pałka kukurydziana 2 sztuki (mleko) |
ŚRODA 10-04-2024 987 kcal |
chleb kukurydziany 30g z masłem 5g, parówka z szynki 1 sztuka, ketchup 5g, rzodkiewka 20 g, bawarka (pszenica, mleko) OWOC |
rosół z makaronem 200g (seler, mleko, jaja) klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, gotowany kalafior 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja) kompot wieloowocowy 150 ml |
croissant maślany 1 szt, serek owocowy 30g (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 11-04-2024
1127 kcal |
kasza manna na mleku 250g, chleb rodzinny 30g z masłem 7g, serek homogenizowany ze szczypiorkiem 30g, sałata 10g (pszenica, mleko) OWOC |
zupa ogórkowa z ryżem 250g (seler, mleko) gulasz drobiowy, ziemniaki z koperkiem, mini marchewka 50g+ 30ml, 80g, 50g (-) kompot agrestowy 150 ml |
ciasto toffi 60g /wyrób własny/ herbata owocowa (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 12-04-2024
1193 kcal |
chleb krakowski 50g, masło 7g, pasta jajeczna z kukurydzą 25g, ogórek 20g, kawa inka (pszenica, jaja, mleko) OWOC |
zupa jarzynowa zabielana z zacierką 250g (seler, pszenica, jaja) paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba) kompot wieloowocowy 150ml |
bułka maślana 60g, jabłko 1 szt (pszenica, jaja) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, mleko, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 15-04-2024 905 kcal |
chleb pszenno-żytni z czarnuszką 50g z masłem7 g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, kawa inka (pszenica, mleko) OWOC |
kalafiorowa z makaronem 200g (seler, pszenica) potrawka z kurczaka z warzywami, ryż 180g (-) kompot wieloowocowy 150 ml |
bułeczka wieloziarnista 50g, twarożek 20g, powidła śliwkowe 10g (mleko, pszenica) |
WTOREK 16-04-2024 1159 kcal |
jaglanka z rodzynkami 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO |
krem z białych warzyw z grzankami 200g (seler, pszenica) kotleciki drobiowe z sosem pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja) kompot porzeczkowy 150 ml |
ciasto jogurtowe z brzoskwiniami /wyrób własny/60g, herbata owocowa (pszenica, mleko, jaja) |
ŚRODA 17-04-2024 1039 kcal |
chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, serek danio truskawkowy /wyrób własny/ 30g, kakao (pszenica, mleko) OWOC |
zupa z brokułami i kaszą 200g (seler, pszenica) makaron z sosem mięsno-warzywnym 180g (pszenica) kompot agrestowy 150 ml |
banan 1szt, herbatniki pełnoziarniste 20g (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 18-04-2024
1032 kcal |
płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 7g, szynka wieprzowa 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, mleko) OWOC |
zupa pomidorowa zabielana z ryżem 200g (seler, mleko) sznycelek, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja) kompot wieloowocowy 150 ml |
galaretka owocowa 120g, ciastka owsiane 20g (pszenica) |
PIĄTEK 19-04-2024
1019 kcal |
chleb słonecznikowy z masłem 5g, pasta rybna 20g, sałata 10g, bawarka (pszenica, mleko, ryba) OWOC |
zupa grysikowa na rosole 200g (seler, pszenica) drobny makaron z białym serem i polewą waniliowym 180g (pszenica, mleko) kompot wieloowocowy 150ml |
jogurt malinowy /wyrób własny/ 120g , herbatniki pełnoziarniste (mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"
32-010 Luborzyca
Wysiołek Luborzycki 160b