JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 29-07-2024 1060 kcal |
Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, serek wiejski ze szczypiorkiem 30g, pomidor 10g, kakao (pszenica, żyto, mleko) OWOC |
Żurek z ziemniakami 200g (seler, pszenica, żyto) Ryż z jogurtem owocowym 180g (mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml |
powidło śliwkowe 20g, bułka pszenna 50g, masło 5g, herbata owocowa (orzechy) |
WTOREK 30-07-2024 1075 kcal |
Kasza manna na mleku 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO |
Zupa ogórkowa z ryżem 200g (seler) Filet drobiowy w sosie , ziemniaki z koperkiem, marchewka z jabłkiem 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot porzeczkowy 200 ml |
weka 30g, sałatka z ogórków, pomidorów ze szczypiorkiem 120g, herbata miętowa (pszenica) |
ŚRODA 31-07-2024 1024 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 7g, parówka z szynki 1szt, ketchup 5g, rzodkiewka 20g, bawarka (pszenica, mleko) OWOC |
Zupa ziemniaczana z majerankiem 200g (seler) Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 160g+20ml (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Mini pizza z serem, salami i pomidorami 60g, herbata owocowa (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 01-08-2024
1062 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb słonecznikowy 30g, szynka wieprzowa 20g z masłem 5g, ogórek świeży 20g (pszenica, mleko) OWOC |
Zupa jarzynowa z zacierką 200g (seler, jaja, pszenica) Kurczak gyros, kasza bulgur, brokuł z pary 50g, 80g,50g (pszenica) Kompot agrestowy 200 ml |
Jogurt z owoców leśnych 120g, buchta drożdżowa 30g (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 02-08-2024
1015 kcal |
Chleb rodzinny 50g, masło 5g, pasta jajeczna 20g, sałata 5g, kawa inka (pszenica, mleko, jaja) OWOC |
Zupa pomidorowa zabielana makaronem 200g (seler, pszenica, mleko) Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, mix warzyw na parze 50g, 80g, 50g (ryba, pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200ml |
Muffinki wytrawne z warzywami 60g,herbata z cytryną (pszenica, jaja, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, mleko, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 05-08-2024 972 kcal |
Chleb pszenno-żytni z czarnuszką 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g,kawa inka (pszenica, żyto, mleko) OWOC |
Zupa wiosenna z muszelką 200g (seler, pszenica) Ragout z mięsem wieprzowym podany z knedlem czeskim 140g, 40g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Jogurt waniliowy 120g, owoce 30g (mleko) |
WTOREK 06-08-2024 1090 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, ogórek 20g (pszenica, mleko) WARZYWO |
Rosół z makaronem 200g (seler, jaja, pszenica) Devolay drobiowy z ziemniakami z koperkiem, surówka Amore Mio 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot porzeczkowy 200 ml |
Twarożek śmietankowy 20g, chleb słonecznikowy 30g, mix warzyw 20g (mleko, pszenica) |
ŚRODA 07-08-2024 1063 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, serek homogenizowany o smaku truskawkowym /wyrób własny/ 30g, kakao (pszenica, mleko) OWOC |
Zupa szczawiowa z ryżem 200g (seler) Naleśniki z serem i marmoladą 180g (mleko, pszenica, jaja) Kompot agrestowy 200 ml |
Croissant maślany 1 szt, jabłko 1 szt (mleko, pszenica, jaja) |
CZWARTEK 08-08-2024 1063 kcal |
Płatki owsiane z malinami na mleku 250g chleb wieloziarnisty 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka 20g, (pszenica, mleko) OWOC |
Zupa kalafiorowa z kaszą manną 200g (pszenica, seler) Szynka wieprzowa w sosie musztardowym, kluski śląskie, buraczki 50ml+30ml, 80g, 50g (pszenica, jaja) Kompot agrestowy 200 ml |
Serniczek na zimno z brzoskwiniami i rodzynkami 150g (mleko) |
PIĄTEK 09-08-2024
992 kcal |
Chleb graham 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, sałata 5g, bawarka (pszenica, mleko, ryba) OWOC |
Zupa solferino z ziemniakami 200g (seler) Kluski owsiane leniwe z masełkiem i bułką tartą 180g (mleko, pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200ml |
Mix owoców sezonowych 150g (-) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"
32-010 Luborzyca
Wysiołek Luborzycki 160b