Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

 

    JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

03-10-2022               

Chleb pszenny z sezamem  50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor koktajlowy  20g  (pszenica, żyto, mleko) herbata z cytryną

OWOC                                       439 kcal 

Zupa jarzynowa z makaronem   250g (seler, pszenica)

Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem podana z ryżem  220g  (mleko, seler, pszenica)

Kompot wieloowocowy  200ml                                                         435 kcal

Bułka maślana 60g , jabłko 1 szt (mleko, pszenica, jaja)

                                                 176 kcal

WTOREK

04-10-2022 

Płatki kukurydziane  z  mlekiem 250g,

chleb tostowy  30g z masłem 5g,  szynka drobiowa 20g, ogórek 20g

(pszenica, żyto, mleko)                 OWOC                                            439kcal                           

Zupa grysikowa  250g (pszenica, seler)

Kąski Ala kfc, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka  80g, 100g, 80g (jaja, pszenica)

Kompot  śliwkowy  200ml                                                         421 kcal

 

Koktajl truskawkowy 120g, biszkopty 20g (mleko, jaja, pszenica)

                                   183  kcal

ŚRODA 

05-10-2022               

Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, parówka 1 szt, ketchup 5g, papryka 5g, herbata owocowa  (pszenica, żyto, mleko)

WARZYWO                       430 kcal                                         

Zupa ogórkowa zabielana z ryżem  250g (seler, mleko)

Spaghetti bolonese  220g (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy  200ml                                          442 kcal

Wafle ryżowe 2 szt,

Serek wiśniowy  20g /wyrób własny/ (mleko)

167 kcal

CZWARTEK

06-10-2022               

Płatki owsiane z rodzynkami i bananem na mleku 250g,

chleb z ziarnami  30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, żyto, mleko)

 OWOC                                                       366 kcal 

Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym  250g (pszenica,jaja)

Schab w sosie , ziemniaki z koperkiem, buraczki  80g, 100g, 80g (pszenica, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy  200ml                                          574 kcal

 

Domowe ciasto toffee 60g, herbata malinowa  (pszenica, mleko, jaja)

                                                 115 kcal

PIĄTEK

07-10-2022               

Chleb z otrębami  50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek konserwowy20g, herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko, ryba)

OWOC                                                          286 kcal      

Zupa ziemniaczana z majerankiem  250g (seler)

Kluski leniwe z białym serem  220g  (pszenica, mleko, jaja)

Kompot agrestowo-porzeczkowy  200ml                                                                 624 kcal

Weka z masłem, mix warzyw 20g , kakao (mleko, pszenica)

134 kcal

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Prezentowane menu może ulec zmianie z powodów techniczno-zaopatrzeniowych.

                                                                              JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

10-10-2022               

Chleb pszenny z makiem  50g z masłem 5g, pasztet 20g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko)

herbata z cytryną                   

OWOC                                          225 kcal                                         

Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną  250g (seler, mleko)

Pampuchy z sosem jogurtowo- truskawkowym   220g (pszenica, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy                                                   566 kcal

Weka, pasta z suszonych pomidorów 20g, sałata, herbata owocowa (pszenica, mleko)           172 kcal

WTOREK

11-10-2022      

Płatki musli z mlekiem 250g,

chleb kukurydziany  30g z masłem 5g, polędwica sopocka  20g, ogórek  10g,  papryka 10g (pszenica, żyto, mleko)

WARZYWO                                                355 kcal                                  

Rosół z makaronem 250g (pszenica, seler, jaja)

Devolay,   z ziemniakami, surówka z marchewki z jogurtem  80g,100g,80g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Kompot wieloowocowy                                                   574 kcal

Pałki kukurydziane 2 szt, gruszka (pszenica)

172 kcal

ŚRODA 

12-10-2022

Chleb słonecznikowy  50g z masłem 5g, twarożek 10g, dżem 100% 10g ,

sałata 5g,  kakao   

(pszenica, żyto, mleko)  

OWOC                              297 kcal     

Barszcz biały z ziemniakami  250g (seler, żyto)

Makaron z serem i jogurtem waniliowym 220g (pszenica)

Kompot wieloowocowy                                                   553 kcal

Jogurt wiśniowy 120g, crossaint 40g (pszenica, jaja, mleko)

  155 kcal

CZWARTEK

13-10-2022               

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, chleb pszenny z czarnuszką 30g, ser żółty 20g, papryka 20g  (pszenica, żyto, mleko) OWOC                     369 kcal                                                  

Zupa  grochowa z zacierką   250g (pszenica, seler)

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa  80g , 100g, 80g (jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy                                                   582 kcal

Panna cotta z musem malinowym 120g (mleko)

  182 kcal

PIĄTEK

14-10-2022               

Chleb graham  50g z masłem 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 25g,

herbata z cytryną 

(pszenica, żyto, mleko)

OWOC                                                            240 kcal            

Zupa pomidorowa z muszelką 250g ( seler, pszenica)

Paluszki rybne, ziemniaki, warzywa z pary 80g, 100g, 80g  (ryba, jaja, pszenica)

Kompot wieloowocowy                                                   564 kcal

Kisiel owocowy 120g, chałka drożdżowa 60g  (mleko, pszenica, jaja)

122 kcal

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Prezentowane menu może ulec zmianie z powodów techniczno-zaopatrzeniowych.

 

 

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2022-09-30 12:02:40
Ilość wyświetleń: 1475

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej