JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 22-05-2023 1051 kcal
|
Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, kawa inka (pszenica, mleko) OWOC |
Zupa pomidorowa zabielana z ryżem 200g (seler, mleko) Kaszotto z indykiem , cukinią i fasolką 180g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Weka , mix warzyw 20g, serek śmietankowy 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko ) |
WTOREK 23-05-2023 1055 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb pszenno- żytni z sezamem 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g (pszenica, mleko) WARZYWO |
Zupa wiosenna z makaronem 200g (seler, pszenica) Filet w sosie własnym, ryż, surówka z selera ze śmietaną 50g, 80g, 50g (pszenica, mleko) Kompot porzeczkowo-agrestowy 200 ml |
Kolorowa galaretka z owocami i kleksem jogurtowym 150g (pszenica, jaja, mleko)
|
ŚRODA 24-05-2023 1046 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, Parówka 1 szt, ketchup 10g, papryka 10g, bawarka (pszenica, mleko) OWOC |
Barszcz czerwony z ziemniakami 200g (seler, pszenica) Naleśniki z serem i marmoladą 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Wafle ryżowe 2 szt , kisiel owocowy 120g (-) |
CZWARTEK 25-05-2023
1049 kcal |
Płatki miodowe z mlekiem 250g, Chleb pszenno-żytni 30g z masłem 5g, twaróg 10g, dżem 100% 10g (pszenica, mleko) WARZYWO |
Zupa grysikowa 200g (seler, pszenica) Schab w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, kapusta na ciepło 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja) Kompot porzeczkowo-agrestowy 200 ml |
Jogurt wiśniowy 120g, biszkopty 20g (mleko, pszenica, jaja) |
PIĄTEK 26-05-2023
1040 kcal |
Chleb rodzinny 50g z pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, rukola 5g , kakao (pszenica, mleko, jaja) OWOC |
Zupa z fasolką szparagową zabielana z zacierką 200g (seler, pszenica, mleko) Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 50g,80g,50g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200ml |
Ciasto marchewkowe 60g, kawa inka (pszenica, jaja, mleko)
|
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 29-05-2023 1042 kcal
|
Chleb rodzinny 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, kawa inka (pszenica, mleko) OWOC |
Zupa grysikowa 200g (seler, pszenica) Potrawka z kurczaka z warzywami podane z zielonymi kopytkami 100g,80 g (pszenica, jaja) Kompot agrestowy 200
|
Serek wiśniowy 20g /wyrób własny/, pieczywo chrupkie 2 sztuki, herbata malinowa (mleko, pszenica) |
WTOREK 30-05-2023 1048 kcal |
Płatki owsiane z bananem z mlekiem 250g, Chleb krakowski 30g z masłem 5g, szynka krakowska 20g, sałata 10g (pszenica, mleko) WARZYWO |
Zupa pomidorowa zabielana z makaronem 200g (seler, pszenica, mleko) Kąski ala kfc, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław 50g, 80g, 50g (pszenica, mleko, jaja) Kompot porzeczkowy 200 ml |
Mix owoców sezonowych 150g (-) |
ŚRODA 31-05-2023 1055 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, Twaróg 10g, powidło śliwkowe 10g, bawarka (pszenica, mleko) OWOC |
Zupa kalafiorowo -brokułowa z zacierką 200g (seler, pszenica, jaja) Pełnoziarniste spaghetti bolonese 180g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Jogurt bananowo-szpinakowy 120g, chałka drożdżowa 40g (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 01-06-2023
1041 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb kukurydziany 30g z masłem 5g, schab wieprzowy 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO |
Zupa ogórkowa z makaronem 200g (seler, pszenica, mleko) Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty 50g+30ml, 80g, 50g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Panna cotta z musem malinowym 120g, ½ jabłka (mleko) |
PIĄTEK 02-06-2023
1042 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, pasta rybna z tuńczyka 20g, ogórek świeży 20g, kakao (pszenica, ryba,mleko) OWOC |
Barszcz biały z ziemniakami 200g (seler, pszenica, żyto) Pierogi z serem i cukrem 180g (pszenica, jaja, mleko ) Kompot wieloowocowy 200ml |
Weka 30g, pasta z suszonych pomidorów, rukola 5g , herbata z cytryną (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"
32-010 Luborzyca
Wysiołek Luborzycki 160b